Archive for the 'Arkiv' Category

En guidet tur på Møn

Af Kristina Ask, Frederikke Hansen og Christian Hillesø.

Som altid om torsdagen tager jeg til Stege for at handle stort ind, men så bliver det hele alligevel lidt anderledes. På vej mod Gåsetorvet får jeg øje på min nabo og råber ”Hej Jytte!”. Ingen reaktion. Men hun griner. Jeg indhenter hende og ser at hun har høretelefoner på.
Hun forklarer at hun er ude at opleve en gruppe unge, herboende kunstneres bearbejdning af lokalhistorien. Jeg vælger at følge trop og går til Empiregården for også at få udleveret en iPod. Continue reading ‘En guidet tur på Møn’

Spjæt i Spjældet

Lørdag den 18. september kl. 20.30 i Steges gamle arrest:
Spjæt i spjældet: Musik, dans og snacks.


Continue reading ‘Spjæt i Spjældet’

Fængslende Film

Lørdag den 4. september kl. 20.30 i Steges gamle arrest, Storegade 39: Fængslende Film: En aften med fængselsfilm og chili-gryde.

Under åben himmel viste vi Coen-brødrenes “Oh Brother Where Art Thou” for et lille, men udsøgt publikum.


Continue reading ‘Fængslende Film’

Arkiv Stakit Kasket

Hvad er et arkiv? Hvilke ting og historier er værd at arkivere? Er en arkivering af det ene samtidig en lodret arkivering af noget andet?

Arkiv Stakit Kasket er et gruppeprojekt med Møns lokalhistorie som omdrejningspunkt. Lokalhistorie, der kan opleves, skrives, undersøges, kritiseres og genfortolkes. Projektets otte dele tager form som performance, video, audioguide, installation, design, animation og land art på forskellige mønske adresser.

Arkiv Stakit Kasket kan opleves, hvis man tager omkring Steges gamle arrest, på Møns Museum, til landsbyerne Svensmarke og Borre samt til de mobile enheder, der holder til omkring Storegade og Det Gamle Rådhus i Stege.

Arkiv Stakit Kasket roder i arkiverne, går ind bag stakitterne og løfter kasketterne for at undersøge: Hvilke spor efterlader det levede liv synligt, og hvilke er mindre synlige – glemt i det nære landskab, skjult i arkitekturen, slumrende i arkiver eller gemt i naturen? Og hvilke er helt utilgængelige?

Arkiv Stakit Kasket er et samarbejde imellem Kristina Ask, Thomas Gunnar Bagge, Astrid Winsløw Hammer & Mia Sloth Møller, Frederikke Hansen, Christian Hillesø, Till Junkel, Line Skywalker Karlström, Sine Lewis og Sara Skaaning.

Udstillingen er en del af Kunstfestivalen Tumult, som bl.a. er støttet af Statens Kunstråd og Vordingborg, Lolland og Guldborgsund kommuner.